Komunie

Każde wydarzenie wymaga szczególnej oprawy. Specjalizujemy się w organizacji imprez okolicznościowych. Przygotowane przez nas Komunie, Chrzciny, jubileusze to wyjątkowe spotkania dla gości. Świetnie rozumiemy momenty ważne i przełomowe dlatego jesteśmy pewni, że nasza propozycja i doświadczenie pozwolą cieszyć się chwilą. Nasi goście są dla nas najważniejsi dlatego każde przyjęcie jest dla nas tym jedynym. Najwyższa jakość świadczonych usług, profesjonalna obsługa oraz wyjątkowe poszanowanie oczekiwań naszych klientów pozwalają nam stworzyć propozycję spotkania, które przejdzie najśmielsze oczekiwania. Przedstawiamy nasze wyjątkowe menu.

Jesteśmy po to, aby spełniać oczekiwania dlatego zapraszamy do kontaktu pod numerem telefonu 501 522 354 lub mailem: rezerwacje@pensjonat-hippika.pl

MENU KOMUNIJNE

W cenie 120zł

ZUPA

rosół domowy z knedlikami drobiowymi

DANIA GŁÓWNE

  • kurczak w potrawce, podany z mozaiką ryżu i bialym sosem z rodzynkami sułtańskimi
  • zrazy z szynki wieprzowej nadziewane grzybami leśnymi duszone w sosie z musztardy francuskiej
  • polędwiczki drobiowe w złocistej biopanierce (kokos, ziarna słonecznika, pestki dyni, płatki kukurydziane) smażone w oleju rzepakowym, podane z sosem tzatziki
  • sznycelki drobiowe w złocistej panierce z brokułem i serem pleśniowym
  • frytki, ziemniaki z pary, kompozycja sałat i surówek, kalafior

DESER

puchar lodowy z gorącym sosem wiśniowo – imbirowym

KOLACJA

  • tortilla z pieczonym indykiem i pastą z suszonych pomidorów
  • pasta z wątróbek na chrupiących grzankach
  • tatar z wędzonego łososia
  • roladka z polędwiczki wieprzowej z śliwka i boczkiem
  • pasztet z gęsiny z konfiturą żurawinową
  • sałatka makaronowa z kurczakiem, curry i ananasem
  • sałatka grecka

Oferta nie obejmuje ciast i napoi

MENU KOMUNIJNE

W cenie 140zł

ZUPA

krem z białych warzyw z kluseczkami serowymi, oliwą truflową i świeżym koperkiem

DANIA GŁÓWNE

  • zrazy wołowe z kaszą perłową oraz buraczkami karmelizowanymi w miodzie
  • „kotlety kaszubskie” faszerowane kapustą kiszoną i borowikami, podane z sosem grzybowym
  • polędwiczka wieprzowa pieczona w cieście frfancuskim, podana z sosem śliwkowyn podana w aromacie z tymianku
  • pieczone udko kurczaka nadziewane fetą i papryką, serwowane z sosem ziołowym
  • roladki z indyka w aromaciee świeżego czosnku, faszerowane szpinakiem i pomidorami, podane z sosem aksamitnym
  • ziemniaki z pary, warzywa gotowane, sałatka wiosenna

DESER

wanliowy creme Brulee

KOLACJA

  • pstrąg potokowy w galarecie na sosie tatarskim
  • tatar z wędzonego łososia
  • pasztet z gęsiny z konfiturą żurawinową
  • roladka z polędwiczki wieprzowej z gruszką i tymiankiem
  • karczek wieprzowy szpikowany czosnkiem i wędzonką
  • tortilla z indykiem i pastą z suszonych pomidorów
  • sałatka makaronowa z kurczakiem, curry i ananasem
  • sałatka grecka
  • shih kebab z zimnym sosem (na ciepło)

Oferta nie obejmuje ciast i napojów