Menu Wesele - Pakiet Standard

Menu Standard - bufet deserowy - Pensjonat Hippika

Menu Standard – bufet deserowy – Pensjonat Hippika

W cenie 260zł/os:

-wesele z poprawinami (cena przy minimalnej liczbie 80 osób)
-przywitanie chlebem i solą
-wino musujące na pierwszy toast
-nielimitowane napoje ciepłe
-nielimitowane napoje zimne (woda z cytryną, soki 100%, napoje gazowane)
-bufet deserowy (ciasta, desery, owoce)
-dekoracje ze świeżych kwiatów)

ZUPA (1 DO WYBORU)

  • Krem z białych warzyw z kluseczkami serowymi i oliwą truflową
  • Krem z selera aromatyzowany oliwą z pestek dyni
  • Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem
  • Bulion z wołowy z kluseczkami i włoszczyzną
  • Zupa borowikowa z szalotkami i groszkiem ptysiowym
  • Zupa serowa z grzankami
  • Delikatny krem czosnkowy z grzankami
  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  • Kminkowy krem z korzenia pietruszki
  • Zupa z pieczonych buraków z kozim serem i rokietnikiem

DANIA Z DROBIU (2 DO WYBORU)

  • Soczyste paluszki drobiowe w panierce panco
  • Pierś z kurczaka kukurydzianego duszona w białym winie z warzywami i soczewicą
  • Potrawka z Indyka w sosie śmietanowym z brokułami i młodą marchewką
  • Udko z kurczaka faszerowane warzywami w sosie kurkowym
  • Filet z kurczaka po mediolańsku zapiekany z pomidorami i mozarellą
  • Roladki drobiowe faszerowane grzankami ziołowymi
  •  Kaczka pieczona z jerzynami i szarą renetą
  • Sznycelki drobiowe z brokułami i serem pleśniowym
  • Cordon blue z wiejską szynką serem i masłem pietruszkowym
  • Zawijas drobiowy z camembertem i żurawiną w panierce kokosowej
  • Devolaiile z masłem i pietruszką .
  • Sakiewka drobiowa Faszerowana pieczarkami i serem
  • Kurczak w białym sosie potrawkowym z rodzynkami
  • Rolada z kurczęcia faszerowana warzywami i serem w sosem śmietanowym
  • Pierś z kurczęcia pieczona w cieście parmezanowym
  • Roladki szpinakowe z indyczki w sosie ziołowym

DANIA Z WIEPRZOWINY (2 DO WYBORU)

  • Kotlety kaszubskie Faszerowane borowikami i kapustą kiszoną
  • Pieczeń z karkówki w sosie -baskijskim ,myśliwskim –do wyboru
  • Sznycel wiedeński z pieczarkami i cebulą
  • Zraziki z polędwiczki wieprzowej z leśnymi grzybami w sosie własnym
  • Polędwiczka wieprzowa marynowana w pieprzu młotkowanym podawna na aromatycznym sosie warzywnym
  • Roladki ze schabu kurkami i parmezanem w sosie koperkowym
  • Zrazy z szynki z wędzonką i ogórkiem kwaszonym w sosie własnym
  • Eskalopki z polędwiczek w sosie grzybowym
  • Pieczeń ze schabu w duecie śliwek i moreli w sosie pieczeniowym
  • Karczek wieprzowy z marynaty sojowej podawany z sosem mexykańskim
  • Kotlet schabowy zapiekany z groszkiem cukrowym serem ,cebulą i pieczarkami
  • Sakiewki wieprzowe z farszem bekonowo porowym w złocistej panierce
  • Steki ze schabu duszone z fasolką szparagową cebulą i pieczarkami
  • Schab z grilla z w sosie pieprzowym
  • Pieczeń z szynki marynowana w jogurcie bałkańskim duszona w sosie własnym z warzywami
  • Sznycelki z polędwiczki nadziewane fetą i zielonymi oliwkami
  • Schab farmera przeplatany bekonem podawany z grilowanymi warzywami

DANIA Z WOŁOWINY (1 DO WYBORU)

  • Tradycyjne zrazy wołowe w sosie z chleba razowego przyprawiane musztardą sarepską z wędzonkom i ogórkiem kwaszonym
  • Sztufada z ligawy szpikowana słoninom w sosie własnym
  • Bitki wołowe duszone z włoszczyzną w aromacie czerwonego wina
  • Zawijas wołowy z gorgonzolą i rozmarynem
  • Kotlety siekane z cebulą i pieczarkami o aromacie zielonej pietruszki z dodatkiem pieprzu marynowanego

DODATKI SKROBIOWE (3 DO WYBORU)

  • Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki pieczone
  • Kluski śląskie (własnej roboty)
  • Kopytka (własnej roboty)
  • Frytki
  • Talarki
  •  Ziemniaki purre
  • Krokiety ziemniaczane
  • Kulki ziemniaczane (dla dzieci)
  • Kasza gryczana
  • Mozaika ryżu
  • Kasza pęczak

DODATKI WARZYWNE CIEPŁE (2 DO WYBORU)

  • Buraki z wiśniami i rozmarynem doprawiane miodem i octem balsamicznym
  • Fasolka szparagowa z masłem czosnkowym
  • Kalafior
  • Mini marchewka
  • Brokuł
  • Mix królewski (brokuł, kalafior, marchewka, fasolka)
  • Kapusta zasmażana z bekonem aromatyzowana koperkiem
  • Modra kapusta z żurawiną śliwkami i wędzonką

SAŁATY SURÓWKI (1 DO WYBORU)

  • Wszelkiego rodzaju surówki
  • Sałatki wiosenne
  • Mizeria
  • Sałatka szwedzka
  • Mix sałat z vinegrettem

ZUPY KOLACJA CIEPŁA (1 DO WYBORU )

  • Węgierska zupa gulaszowa z wołowiną
  • Polewka gdańska z kaparami
  • Forszmak
  • Strogonoff
  • barszcz z pasztecikiem
  • pikantna zupa z wołowiną i warzywami

PRZEKĄSKI KOLACJA CIEPŁA (2 DO WYBORU)

  • Szaszłyki drobiowe z zimnymi sosami
  • Udko z kurczaka faszerowane pieczoną papryką w sosie rumianym.
  • Grillowane żeberka w sosie BBQ lub śliwkowym
  • Pikantne skrzydełka w chrupiącej panierce z salsą mexykańska
  • Grillowany Karczek wieprzowy z sosem czosnkowym
  • bliny z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną oprószone koperkiem
  • shih kebab
  • chili concorne z wołowiny z czerwoną fasolą pieczoną papryką doprawiane pikantnymi przyprawami
  • tortilla z grilowanym kurczakiem serem i warzywami
  • medaliony z indyka pieczone w bekonie podawane z sosem Avocado
  • Tarta bekonowo porowa
  • Wątróbki drobiowe z sosem miodowo balsamicznym
  • polędwiczki drobiowe w sosie tajskim .
  • racuchy drobiowe w sosie kurkowym z plackami rosti
  • naleśniki szpinakowe z łososiem i pomidorami

ZAKĄSKI ZIMNE (8 DO WYBORU)

  • Tatar z łososia wędzonego z kaparami i dresingiem z musztardy grubo ziarnistej
  • Łosoś Norweski marynowany w cytrusach i balsamico podawany na sałatce z czerwonej cebuli i zielonego pieprzu
  • terrina z ryby maślamej wypiekana w algach morskich z warzywami
  • Pstrąg w galarecie na sosie tatarskim
  • Terrina z wędzonego łososia z warzywami.
  • Śledzie w różnych smakach
    w śmietanie
    matjas bałtycki marynowany w jałowcu podawany na tatarze warzywnym
    sledz po kaszubski w zalewie pomidorowej
    w oleju
    w curry i jogurcie naturalnym
    z konfiturą z czerwonej cebuli
    Rolmops faszerowany pikantnym farszem pieczarkowym
  • Mięsiwa pieczone;
    karkówki
    schaby nadziewane: śliwką , morelą
  • Rolady z polędwiczki wp.;
    z wędzonom śliwką pieczona z bekonem
    paprykowa z fetą
    czrnolas z leśnymi grzybami
    z pikantnymi warzywami
    z farszem węgierskim
    z gruszką i tymiankiem
  • Rolady drobiowe
    szpinakowa wypiekana w szynce szwardzwaldzkiej z suszonymi pomidorami
    z omletem warzywnym
    z szparagami
    brokułowa z serkami philadelfia
  • Pasztet
    z dzika z jałowcem
    z kaczki
    z wieprzowiny z śliwką i słonecznikiem .
  • terrina drobiowa z pistacjami
  • tortilla z pieczonym indykiem i pastą z suszonych pomidorów
  • terrina drobiowa z ananasem i rozmarynem
  • galantyna drobiowa z warzywami w galarecie
  • rolada z kaczki z bakaliami glazurowana galaretą z malagi
  • pasta z wątróbek drobiowych podawana z konfiturą jabłkowo rozmarynową na chrupiących grzankach
  • Tymbaliki drobiowe
  • półmisek mięs wędzonych schaby , balerony , szynki , rolady z boczku

SAŁATKI (2 DO WYBORU)

  • Sałatka grecka
  • Sałatka z tuńczykiem i oliwakami
  • Cesarska z grillowanym kurczakiem , bekonem i paemezanem
  • Tradycyjna sałatka warzywna
  • Sałatka gyros
  • Mozarella capreze
  • Sałatka ryżowa z surimi
  • Sałatka śledziowa z ziemniakami i szczypiorkiem
  • Sałatka z makaronu penne z kurczakim curry i jogurtem bałkańskim
  • Kompozycja sałat z makrelą w sosie limonkowym

ZIMNE SOSY (2 DO WYBORU)

  • Tatarski
  • Koktajlowy
  • Czosnkowy
  • Chrzanowy
  • Jogurtowy
  • Tysiąca wysp
  • Żurawinowy
  • Wybór pieczywa
  • Marynat
  • Masła smakowe

DANIA NOCNE (1 DO WYBORU)

  • Indyk pieczony
  • Udziec z warchlaka
  • Szynka wieprzowa
  • Prosiak pieczony

POPRAWINY

  • Zupa
  • 2 dania lub grill