Menu Wesele - Pakiet De Lux

wesela de lux pensjonat Hippika

Menu weselne Pakiet de Lux Pensjonat Hippika

W cenie 350 zł/os:
-wesele z poprawinami (cena przy minimalnej liczbie 80 osób dorosłych)
-przywitanie chlebem i solą
-wino musujące na pierwszy toast
-nielimitowane napoje ciepłe
-nielimitowane napoje zimne (woda z cytryną, soki 100%, napoje gazowane)
-bufet deserowy (ciasta, desery, owoce)
-dekoracje ze świeżych kwiatów)

PRZYSTAWKA

Roladka Czarnolas z polędwiczki wieprzowej nadziewana borowikami w aromacie świeżych ziół, podawana na sosie tatarskim z ciepłym pieczywem i masłami smakowymi.

ZUPA

Krem z pieczonej pietruszki z zielonymi szparagami i chipsami z szynki parmeńskiej.

DANIA GŁÓWNE

  • Policzki wołowe duszone w czerwonym winie, w sosie warzywnym z boczniakami.
  • Piersi kacze serwowane na konfiturze z czerwonej cebuli z wiśniami o aromacie rozmarynu.
  • Filet z kurczaka kukurydzianego faszerowany mozarellą i suszonymi pomidorami w sosie gorgonzola z orzechami nerkowca i błękitnym makiem.
  • Polędwica z dorsza pieczona w bekonie w sosie winno – maślanym z szyjkami rakowymi.

DODATKI

  • Kompozycja sałat i świeżych surówek
  • Kalafior romanesco z sosem holenderskim
  • Mozaika ryżu z warzywami sezonowymi i listkami młodego szpinaku .
  • Ziemniaki faszerowane borowikami zapiekane z bekonem , parmezanem i pietruszką .

KOLACJA CIEPŁA

  • Bogracz z jelenia
  • Cepeliny z mięsem
  • Bliny z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną

ZAKĄSKI

  • Łosoś marynowany w cytrusach i balsamico, podawany na sałatce z zielonego pieprzu i czerwonej cebuli.
  • Terrina z sandacza w glazurze cytrynowej.
  • Śledzie marynowane w jałowcu podawane na tatarze warzywnym.
  • Pasta z gęsich wątróbek na pieczywie pełnoziarnistym.
  • Roladka z polędwiczki wieprzowej z musem truflowym.
  • Cielęcina w sosie Tuńczykowym- Vitello Tonato.
  • Schab pieczony w niskiej temperaturze z rukolą i suszonymi pomidorami.
  • Pasztet z dzika
  • Kompozycja sałat z owocami morza podawana w sosie jogurtowo – kaparowym.
  • Sałatka z pieczonym indykiem i prażonymi migdałami

ZIMNE SOSY

  • Tatarski
  • Żurawinowy

W NOCY LIVE COOKING DO WYBORU

  • Azjatyckie makarony
  • Kuchnia włoska
  • Owoce morza

POPRAWINY W FORMIE GRILLA

  • Burgery z wołowina i grillowanym bekonem zapiekane serem cheddar
  • Grillowane żeberka w sosie barbecue
  • Grillowane piersi z kurczęcia z fetą i szpinakiem podwędzane w pergaminie z ziołami .
  • Warzywa grillowane aromatyzowane oliwą truflową
  • Chicken burgery z chrupiącą sałatą i sosem pomidorowym .
  • Skrzydełka z kurczaka
  • Ziemniaki z grilla z masłem ziołowym