Menu Weselne - Pakiet Premium

wesela premium pensjonat Hippika

Wesela – pakiet premium Pensjonat Hippika

W cenie 300 zł/os:
-wesele z poprawinami (cena przy minimalnej liczbie 80 osób dorosłych)
-przywitanie chlebem i solą
-wino musujące na pierwszy toast
-nielimitowane napoje ciepłe
-nielimitowane napoje zimne (woda z cytryną, soki 100%, napoje gazowane)
-bufet deserowy (ciasta, desery, owoce)
-dekoracje ze świeżych kwiatów)

ZUPA

Consume z wołowiny podawane z kluseczkami francuskimi i świeżymi ziołami.

OBIAD

  • Kaczka pieczona w niskiej temperaturze metodą ,,Sous Vide”, w sosie porzeczkowym z świeżym tymiankiem i konfiturą jabłkowo – rozmarynową.
  • Zrazy z polędwiczki wieprzowej nadziewane borowikami, podawane z sosem rumianym.
  • Bitki wołowe duszone w czerwonym winie z warzywami w sosie demi glace.
  • Roladki z limandy atlantyckiej z musem łososiowym, w sosie krewetkowym na białym winie.
  • Sakiewki drobiowe w złocistej panierce z farszem bekonowo –porowym.

DODATKI

  • Warzywa z pary z masłem ziołowym
  • Ziemniaki z wody
  • Sałatka z nowalijek
  • Świeże surówki
  • Mozaika ryżu
  • Frytki

KOLACJA CIEPŁA

  • Pikantne flaki po warszawsku z pomidorami i i parmezanem.
  • Pierś z kurczęcia pieczona w bekonie podawana z sosem wiśniowo – imbirowym.
  • Wątróbki drobiowe w sosie miodowo – balsamicznym podawane z kruchymi sałatami.

DANIE SERWOWANE O 23 00

  • Indyk płonący z dodatkami.

ZAKĄSKI ZIMNE

  • Kulebiak z łososiem i brokułami doprawiany kminkiem i świeżym koperkiem.
  • Tymbaliki z pstrąga z groszkiem cukrowym i młodą marchewką w aromacie pieprzu cytrynowego.
  • Matjas Bałtycki marynowany w buraczkach i świeżym tymianku, podawany na paście borowikowej z marynowanym zielonym pieprzem.
  • Polędwiczka z warchlaka pieczona w bekonie, nadziewana wędzoną śliwką.
  • Pasztet z gęsiny pieczony z warzywami, podawany z sosem chrzanowo- żurawinowym.
  • Karczek wieprzowy z marynaty piwnej pieczony w ziołach z sosem Czosnkowo – jogurtowym.
  • Roladka z indyka z listkami młodego szpinaku wypiekana w szynce parmeńskiej.
  • Tortilla z pieczonym rozbefem i chrupiącymi warzywami.

SAŁATKI

  • Ryżowa z ananasem i pieczonym indykiem.
  • Kompozycja sałat z Fetą , oliwkami i sosem vinegrette.

POPRAWINY W FORMIE GRILLA

  • 3 rodzaje mięsa
  • Zimne sosy
  • Sałatka grillowa
  • 2 dodatki Ciepłe